Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ТЕРНОПІЛЬЩИНА. „ГАЛ-INFO” 20.11.2007. В Тернополі виставили Пінзеля

В Тернопільському Краєзнавчому музеї, 14 листопада урочисто відкрили виставку скульптури у стилі барокко Іоана Георгія Пінзеля. Як повідомили «Гал-info» організатори, виставка проходить у рамках святкування року Пінзеля в Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях.
У експозиції в краєзнавчому музеї представлено тридцять творів, зібраних з Львівської галереї мистецтв, Тернопільських краєзнавчого та художнього музеїв та Івано-Франківського художнього музею. Всього в Україні збереглося більше сорока дерев‘яних скульптур Іоана Георгія Пінзеля: тридцять у Львові, десять у Тернополі, та шість в Івано-Франківську. Мистецтвознавці стверджують, що це лише третина робіт геніального майстра. Найближчим часом виставка творів Пінзеля буде проведена у Франції в Луврі та Вашингтонському національному музеї. Тернополяни ж мають можливість оглянути роботи геніального скульптора в Краєзнавчому музеї до середини грудня.
Нагадаймо що в 2006 році представники влади Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей підписали декларацію про оголошення 2007 року - роком майстра Пінзеля.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ