Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тернопільська облрада не затвердила звіт ОДА

Сьогодні, 15 квітня, відбулося друге пленарне засідання 31 сесії Тернопільської обласної ради. Депутати заслухали звіт Тернопільської обласної державної адміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2009 рік. Комісія з питань соціально-економічного розвитку вирішила визнати роботу адміністрації щодо виконання зазначеної програми незадовільною. Однак звелося все до того, що Тернопільська обласна рада не затвердила звіт обласної адміністрації. Повідомила прес-служба ВО. "Свободи".


У програмі ставилось завдання мінімізувати кількість безробітних в області, створивши 26500 робочих місць. Натомість їх було створено лише 24037.
Відповідно пункт не виконано на 10%.  Заробітна плата у Тернопільській області найнижча в Україні, більше того – заборгованість по зарплаті зросла на 16.4%.  Середньомісячна заробітна плата мала зрости на 18.9 %, а зросла лише на 7.5 %, при цьому не було враховано ріст інфляції. План введення в експлуатацію житла виконано лише 69.6%.

Спад промислового виробництва мав скласти 2.2%, а звіт ОДА засвідчує, що він у 7 разів більший, ніжпланувався. Обсяг експорту зменшився на 11.1 %, а згідно з програмою, мав зрости на 15.3%. Ситуація в економіці залишається гнітючою. Так, у 2009 роц іне виконано програмних завдань у легкій промисловості, хімічній та
нафтохімічній, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції. Не
прийшли на запланований рівень промислові комплекси Бережанського,
Гусятинського, Збаразького, Кременецького, Монастириського, Шумського
районів та міста Тернополя. Підрядними будівельними організаціями області
протягом 2009 року виконано на 34,6% робіт менше, ніж було задано програмою.
Скорочення обсягів виконаних будівельних робіт зафіксовано у більшості
районів області та в місті Тернополі.

Нагадаємо, що сьогодні ж керованій "Свободою" Тернопільські облраді не вдалося висловити недовіру  новому голові ОДА від Партії регіонів Ярославому Сухому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ