Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тернополяни кажуть, що у них все файно, а в країні - ні

За даними дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у місті Тернополі, 74% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, лише 11% вважають, що у правильному, ще 15% - вагаються. Навіть у середовищі БПП більше тих, хто вважає, що стан справ у країні йде у неправильному напрямку. Найбільше песимістів серед радикалів та свободівців, повідомили в СГ «Рейтинг».
avtomaidan.te.ua

54% вважають, що стан справ у Тернополі йде у правильному напрямку, 22% - у неправильному, 24% - вагаються з оцінкою. 2/3 прихильників Свободи, Громадянської позиції, Батьківщини, та БПП вважають, що справи у місті рухають добре. У середовищі симпатиків Самопомочі та Радикальної партії таких половина.

37% вважають, що стан справ у області йде у правильному напрямку, 31% - у неправильному, 32% - вагаються з оцінкою. Найбільше тих, хто вважає, що стан справ добрий серед симпатиків БПП та Свободи, найменше – серед прихильників Радикальної партії.

Понад 80% опитаних задоволені роботою міського голови Тернополя С.Надала. Не задоволені – 14%. Роботою Голови ОДА С.Барни задоволені 38%, не задоволені - 35%. Водночас 27% не змогли ніяк оцінити його діяльність. Діяльністю Голови Тернопільської обласної ради В.Овчарука задоволені 19%, не задоволені - 27%. Нічого не змогли сказати про нього 55%.

У динаміці у порівнянні з жовтнем 2015 року ситуація наступна. Задоволеність роботою С.Надала зросла на 11 в.п., Голови ОДА С.Барни – на 8%. Натомість на 9 в.п. знизився рівень позитивної оцінки роботи голови облради В.Овчарука, натомість майже втричі зросла кількість «невизначених», вочевидь, виборці мало поінформовані про діяльність голови облради і не готові оцінювати.

Найбільше задоволених діяльністю губернатора серед симпатиків БПП (66%), найменше – серед прихильників Самопомочі та Громадянської позиції (третина).

Діяльністю В.Овчарука також найбільше задоволені симпатики БПП (34%). Найменше тих, хто задоволений знову ж таки серед прихильників Самопомочі та Громадянської позиції (16-17%).

С.Надалом задоволена абсолютна більшість опитаних, не зважаючи на партійні вподобання.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 450 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 5%. Терміни проведення дослідження: :  1-15 липня 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ