Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тернополянин з поля бою розповів, як звірствував "Беркут", а "Правий Сектор" прикривав медиків своїми тілами

У відомій тернопільській групі в Контактах “Від Тарнополя до Тернополя” з’явилося повідомлення від тернополянина, який зараз перебуває у Києві і допомогає там медикам.

Про це повідомило видання "Погляд".

Як розповів “Погляду” знайомий цього волонтера-медика, той має можливість час від часу заходити в Інтенет і таким чином тримає друзів в курсі подій в столиці. Саме через Інтернет він, як очевидець протистоянь, і передав сьогодні вночі з Києва наступне повідомлення:

“Отож, просили підсумків: ранок- окрім звичайних рваних ран від гранат і отруєнь газом, настрій підірвали два доставлених трупи (не вірте пресі, кулі від снайперки СВД в тілі не було, вистріл на виліт і вихідна дирка громадна) потім почали поступати пацієнти з вогнепальними пораненнями- картеч і кулі з помпових дробовиків. Довкола вибухи, крики, дзвін металу… Рамантіка. Все б сносно, але почався наступ. Пустили якийсь дикий, газ, від якого навіть респіратор був не особливо помічний.

Звірська поведінка міліціантів та беркуту відносно працівників червоного хреста, та медиків. Я зареспектив дуже Правий Сектор- хлопці своїми тілами прикривали евакуацію пацієнтів мед частини та медиків з оснащенням. Мене зачепило ударною хвилею. Близько години не відчував пальців правої руки. Потім було підірвано мед частину разом з усім, що не встигли евакуювати.

Вже після передислокації в буд. профспілок почався хірургічний спринт… Я реально на 2му десятку збився… Було багато Вогнепальних і рваних від гранат. Гади обмотували гранати скотчем з гранітними кусочками і кидали в наших хлопців. Це капец… Гранітна крошка, як шрапнель нівечить м’які тканини тупо роблячи місиво. Під вечір хірургічної роботи не було. Дай Бог, щоб і на далі пацієнтів не було.”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ