Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Терорист, який воював у Донецькому аеропорту проти України, проведе за ґратами понад 8 років

23-річний мешканець Добропільського району, який брав участь у збройних протистояннях терористів проти військовослужбовців Збройних Сил України, проведе за ґратами наступні 8 років та 6 місяців свого життя. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Прокурором під час судових слухань доведено, що у липні 2014 року чоловік, відповідно до наказу бойовиків терористичної організації «ДНР», відправився до м. Ростов-на-Дону Російської Федерації, де під командуванням інструкторів із числа військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації проходив курс навчання поводження із зброєю та тактиці ведення бою.

У серпні того ж року він повернувся до м. Донецька, де вступив до лав батальйону «Восток» так званого «Міністерства оборони ДНР» на посаду стрілка. Отримавши військову форму та зброю, засуджений охороняв захоплені терористами об’єкти, за що отримував 360 доларів на місяць.

У вересні – жовтні 2014 року спільник терористів брав участь у боях на території Міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. Сергія Прокоф’єва. А з жовтня 2014 по жовтень 2015 року у складі мотострілкової бригади здійснював  розвідувальний нагляд за позиціями військовослужбовців Збройних Сил України у м. Кіровську та м. Макіївці.

У жовтні 2015 року чоловіка затримали під час перетинання блокпосту Національної гвардії України біля с. Верхньоторецьке, де при огляді його речей виявили військовий квиток «ДНР» та інші документи, що вказували на участь у терористичній організації. 

Красноармійський міськрайонний суд, дослідивши всі докази по кримінальному провадженню, надані прокурором Красноармійської місцевої прокуратури, визнав громадянина винним за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та засудив до 8 років 6 місяців позбавлення волі. 
 
                           
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ