Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Терорист Захарченко є основним підозрюваним у справі про обстріл автобусу біля Волновахи

Ватажок так званої днр Олександр Захарченко є головним підозрюваним по справі про обстріл автобусу під Волновахою. Про це повідомив у понеділок голова СБУ Валентин Наливайченко, відповідаючи на питання журналістів.

"Він є (основним підозрюваним). Йому вже винесена підозра. Він викликаний і буде затриманий українським правосуддям, або міжнародним", - сказав Наливайченко.

У свою чергу генпрокурор Віталій Ярема оголосив, що українське законодавство вже дозволяє оголошувати підозри заочно, і це вже зроблено відносно керівників так званих "днр" і "лнр", а також очільників окупаційної кримської влади.

Разом із тим він додав, що правоохоронні структури готують позов до судових інстанцій для визнання формувань "лнр" і "днр" терористичними організаціями через судові рішення і оголошення їхніх очільників в розшук Інтерполом.

Він нагадав, що Інтерпол не виставляє в розшук осіб, що переслідуються за військові злочини, а тому українські силовики доводять саме терористичну діяльність ватажків "днр" та "лнр".

"Разом із тим в разі визнання терористичними організаціями учасники цих угруповань будуть переслідуватися в усьому світі", - сказав він.

"А що стосується Захарченка, то по відношенню до нього буде здійснюватися переслідування по всій земній кулі і до кінця його днів. Ми обіцяємо, що він не уникне покарання", - сказав Ярема.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ