Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи обстрілюватимуть населені пункти з важкого озброєння, – розвідка

Терористи 24 серпня у формі українських військових планують обстріляти зі зброї, застосування якої заборонено положеннями мінських угод, населені пункти в районі Донецька.

Про це йдеться у заяві Служби зовнішньої розвідки України, наданій Укрінформу.

"Українською розвідкою здобуто інформацію про наміри терористів обстріляти зі зброї, застосування якої заборонено положеннями мінських угод (реактивні системи залпового вогню та зброя калібру понад 120 мм чи 100 мм), населені пункти в районі Донецька", - йдеться у повідомленні.

За задумом, російські ЗМІ одразу матимуть намір звинуватити в цьому Збройні сили України, оскільки до них  нібито „випадково" потрапить „аматорська" відеозйомка того, як особи в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл.

"Служба зовнішньої розвідки України застерігає ініціаторів і потенційних учасників провокації від вчинення такого цинічного злочину проти людяності та попереджає про невідворотність покарання відповідно до норм національного і міжнародного права", - зазначається в інформації.

Як раніше повідомляв Укрінформ з посиланням на речника Адміністрації Президента України з питань АТО полковника Андрія Лисенка, ватажки так званих днр та лнр активно розповсюджують брехливу інформацію про нібито наступ українських військ і готуються до обстрілу житлових кварталів окупованих міст, щоб дискредитувати українську армію. 

Повідомлялося також, що на швейній фабриці в Свердловську Луганської області шиють 200 комплектів військової форми українського зразка - з шевронами та нашивками.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ