Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи посилили повітряну розвідку в прикордонних районах

Ситуація на українсько-російському кордоні залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону державного кордону та лінії розмежування між силами АТО і незаконними збройними формуваннями в складних умовах, повідомили у Державній прикордонній службі.

Бойових зіткнень між прикордонниками та терористами не відбувалося. Проте терористи продовжують обстрілювати та атакувати позиції сил АТО на донецькому, дебальцевському напрямах та у районі Бахмутівської траси. Також продовжується перегрупування та нарощення сил найманців на маріупольському, донецькому та луганському напрямках.

Протягом доби, після нетривалої перерви, противником відновлено ведення системної повітряної розвідки у зоні розмежування та вздовж кордону України. Так, учора зафіксовано польоти 9 БПЛА на маріупольському та волноваському напрямках, а навпроти ділянки Сумського загону російськими прикордонниками проводилось повітряне патрулювання вертольотом Мі-8. Крім того, навпроти ділянки відділу «Красна Талівка» відстежено політ 2 літаків СУ-25 над територією РФ без перетинання кордону.

20 листопада на одному з контрольних пунктів поблизу н.п. Краматорськ прикордонники в двох випадках виявили та затримали 3 громадян України, які брали активну участь у діяльності незаконних збройних формувань. Чоловіків передали співробітникам органів МВС.

Минулої доби зафіксовано поновлення обстрілів української території з боку РФ. Ведення артилерійського вогню з території РФ помітили на напрямку «н.п. Маноцький (РФ) - н.п. Камишне (Україна)» в районі одного з прикордонних постів Луганського загону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ