Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи ведуть вогонь із житлових кварталів та ховаючись за спинами мирного населення, - штаб ООС

Ведуть вогонь із житлових кварталів та ховаючись за спинами мирного населення – як це по-російський. Про це сказано у повідомленні штабу ООС.

Останнім часом на лінії зіткнення у районі проведення операції Об’єднаних сил значно загостюється ситуація на передових позиціях. Разом зі значним збільшенням кількості обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, зростає кількість зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків мирного населення.

Зухвале поводження противника зумовлено тим, що вогонь по позиціям українських військових відкривається саме з житлового сектору населених пунктів, розташованих на тимчасово окупованій території України.

Відстань до будинків мирних мешканців складає 250, а у окремих випадках 50-100 метрів від житлових будівель. Ховаючись за спинами цивільного населення та знаючи, що українські військові ніколи не повернуть зброю у бік своїх співгромадян, ворог здійснює злочинні обстріли.

Здебільшого, у нього не вистачає підготовки й часу на прицільний вогонь та точні розрахунки, саме тому снаряди та міни літають навмання і потрапляють у житлові будинки.
Такі дані неодноразово підтверджені за допомогою камер відеоспостереження, технічними засобами артилерійської розвідки, балістичних вимірювачів та візуального обстеження.

Окупанти свідомо розміщують своє озброєння серед населених пунктів, поруч з домівками цивільних мешканців та зухвало ведуть вогонь по нашим позиціям, прекрасно знаючи, що ніякої вогневої відповіді не отримають. Адже для наших військових українці залишаються українцями незалежно від того, з якого боку лінії зіткнення вони знаходяться. Саме тому вони ніколи не завдадуть шкоди своєму народові, ніколи не стануть стріляти у беззахисних людей. Але покарання завжди знайде тих, хто прийшов на нашу землю зі зброєю в руках та воює проти нашої країни.

Хочемо подякувати усім жителям України за розуміння, підтримку та допомогу у боротьбі з окупантами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ