Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тершовчин вважає, що кримінальну справу проти нього фабрикує Кендзьор

Справа проти Тершовчина є сфабрикованою „Це провокація та злочин проти мене”, – так вважає екс-міський голова Самбора Тарас Тершовчин. Про це він заявив сьогодні, 10 листопада 2006 року, під час прес-конференції.
За його словами, замовником цієї справи та організатором провокації є Ярослав Кендзьор: „Біля Львівської міської ради в присутності голови ЛОО КУНу Михайла Вовка Ярослав Кендзьор сказав мені таку фразу: „Якщо ти не перестанеш тероризувати Іванну Йоник (Іванна Йоник тривалий час очолювала Самбірський міський відділ освіти, однак після того, як міським головою було обрано Тараса Тершовчина, її було звільнено у зв’язку з реорганізацією управління. – „Гал-info”.), я буду тебе мочити”. Цю фразу Ярослав Кендзьор визнав у суді, що є свідченням того, хто стоїть за цією справою.”
Тершовчин відзначив, що є багато незрозумілих моментів у розслідуванні даної справи. Перш за все це різні свідчення одних і тих же осіб. Щодо грошей Тершовчин заявляє, що він не брав їх в руки і що підприємець Сорока йому їх підкинула: „Те, що я не брав грошей до рук, засвідчила й експертиза. Гроші були оброблені спеціальною речовиною, яку може виявити тільки ультрафіолетовий промінь. Під час експертизи цей порошок виявлено у мене лише на кінчику пальця правої руки”.
За словами адвоката Тершовчина Івана Василишина, сьогодні у справі з’явився новий свідок, який бачив момент підкидання грошей Тершовчину. Адвокат також зазначив, що народний депутат Ярослав Кендзьор чинить тиск на суд з вимогою не перекваліфіковувати справу Тершовчина з хабарництва на шахрайство. Серед нез’ясованих фактів, які назвали Тершовчин та його адвокат, є те, що до сьогодні не встановлено ім’я оператора, який знімав процес затримання Тершовчина. Друге – підприємець Сорока значно плутається у свідченнях. Під час одного із судових засідань її запитали, чи повернули їй гроші, які вона нібито давала Тершовчину. Вона зазначила, що повернули. У той час, як гроші є речовим доказом і залишаються в розпорядженні слідства як речовий доказ. Окрім того, протоколи затримання були заповнені ще до затримання в електронному вигляді.
За словами Тершовчина, слідчі дають свідчення, які не відповідають дійсності: «Невже Кендзьор такий всесильний, що прикриє всіх?». Він запевнив, що громада Самбора його підтримує і це засвідчили вибори 2006 року, на яких НРУ, в першій п’ятірці якого була Сорока, не набрав навіть 3% до міської ради.
Нагадаємо, 4 серпня 2005 року міський голова Самбора Тарас Тершовчин був затриманий правоохоронцями одразу після того, як отримав від одного із підприємців хабар у 5000 доларів. Після цього він 10 місяців перебував під вартою, після чого, у зв’язку з поганим станом здоров’ям був звільнений під заставу у 50 000 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ