Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Територіально-виборча комісія села Смолин Яворівського району самостійно ухвалила рішення про те, що сільський голова Смолина Василь Кінас відмовився від своєї посади

Сільський голова села Смолин Яворівського району Василь Кінас відмовився від своєї посади і 15 травня написав заяву в ТВК, що складає із себе повноваження сільського голови, — повідомляє офіційний сайт Яворівської РДА. Цікаво, що голова райдержадміністрації Ростислав Новоженець запевнив «Гал-info», що вперше чує таку інформацію.

«Смолин — єдина сільська рада Яворівського району, де піддано сумніву результати виборів. В цьому селі виник конфлікт між головою одного із фермерських господарств та колишнім сільським головою. На виборах же переміг опонент сільського голови, якого підтримувала власниця фермерського господарства. Оскаржити результати виборів не вдалося і суд був на стороні новообраного сільського голови, в той час як ТВК, не взяла до уваги рішення суду і відмовилася визнавати результати виборів. Чесно кажучи, я переконаний, що ця історія ще матиме довге продовження. Однак мені не відомо нічого про те, що сільський голова відмовився від своєї посади», — запевнив Ростислав Новоженець.
Натомість як випливає із повідомлення сайту Яворівської РДА, Смоленська СТВК сама ухвалила рішення, що Василь Кінас відмовився від своєї посади.
Василь Кінас на місцевих виборах 26 березня 2006 року був обраний сільським головою села Смолин. Проте 21 квітня 2006 року його ознайомили з рішенням Смоленської СТВК про визнання його таким, що відмовився від посади сільського голови Смолина та про  призначення повторних виборів. За цим фактом Василь Кінас звернувся до Яворівського районного суду з позовом про скасування рішення Смоленської СТВК від 21 квітня 2006 року, — йдеться в повідомленні. — 27 квітня 2006 року Яворівським районним судом винесено постанову про задоволення позову: визнати протиправним та скасувати рішення Смоленської СТВК оформлене протоколом № 40 від 21 квітня 2006 року щодо визнання Кінаса Василя Ільковича, таким що відмовився від посади сільського голови с. Смолин.   Смоленська СТВК  оскаржила постанову суду  в апеляційному порядку. 10 травня ухвалою Львівського апеляційного суду скарга Смоленської СТВК залишена без задоволення,  постанову Яворівського районного суду від 27 квітня 2006 року залишено без змін. Однак, 15 травня 2006 року Смоленська СТВК вкотре приймає рішення про визнання Василя Кінаса таким, що відмовився від посади сільського голови Смолин».
Більше того, Смоленська СТВК вже навіть призначила дату повторних виборів сільського голови Смолина на 9 липня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ