Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

The Wall Street Journal оприлюднив нові фото російських сил біля українського кордону

фото - Maxar Technologies
фото - Maxar Technologies
фото - Maxar Technologies
фото - Maxar Technologies
1/2
Американське видання The Wall Street Journal оприлюднило нові фотографії російських військових сил, зосереджених біля кордону з Україною. Відповідно до них, Росія передислокувала значно більше авіації та бронетехніки, ніж очікували військові експерти.

Про це інформує Суспільне.

Оприлюднені виданням фотознімки були зроблені у період з 27 березня по 16 квітня компанією Maxar Technologies.

На фотографіях, які проаналізували журналісти The Wall Street Journal, помітно, що на злітно-посадковій смузі авіабази в окупованому Криму стоять винищувачі Су-30. Варто зауважити, що наприкінці березня їх там ще не було.

Також на фото зображені інші російські сили на анексованому півострові, серед яких: повітряно-десантні війська, механізовані і бронетанкові частини, бойові вертольоти, розвідувальні безпілотники, обладнання для постановки перешкод та іншу техніку, а також військовий шпиталь.

"Згідно з комерційними супутниковими фотографіями районів, які використовуються для нарощування військової потужності, Росія перекинула військові літаки в Крим і на бази поряд з Україною більшою мірою, ніж повідомлялося раніше, що підвищило її здатність до політичного залякування або військового втручання", – зазначає видання.

На території військового табору біля Воронежа неподалік від українського кордону, де Росія концентрує війська з кінця березня, експерти зафіксували гелікоптери, дрони, мотострілецькі та бронетанкові частини, а також військові шпиталі.

Генерал ВПС США у відставці Філіп Брідлав, який обіймав посаду головнокомандувача військ НАТО у Європі під час окупації півострова Росією зауважив:

"Вони розгорнули авіацію так, як необхідно для переваги в повітрі на полі бою і для безпосередньої підтримки наземних військ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ