Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко діє за принципом – «Або Цезар, або ніщо», – політолог

Сергій Тігіпко відкинув усі посади, запропоновані Віктором Януковичем. Про це заявив політичний експерт Кость Бондаренко, розповідаючи про ті пропозиції, які робив В.Янукович С.Тігіпкові, і про те, хто має найбільші шанси стати майбутнім прем'єром.

К.Бондаренко розповів, які вакансії пропонувались С.Тігіпку від нової влади. "Я знаю, що йому пропонували цей пост (голови уряду), незважаючи на те, що офіційні джерела в ПР це спростовують. Але я думаю, що Сергій Леонідович, якщо він втрутився у боротьбу за прем'єра, то не погодиться на інші пропозиції. Бо він діє за давньоримським принципом Aut Ceasar, aut nihil - "Або Цезар, або ніщо". Тим більше, що він починає свій партійний проект, вже заявив про намір створити опозиційний Кабмін, і після таких гучних заяв я не думаю, що він піде на нижчу посаду. Крім посади голови РНБО йому пропонували і посаду голови НБУ, і міністерські портфелі, і посаду віце-прем'єра", - зазначив експерт.

Причини такої поведінки С.Тігіпка політолог пояснив відомим анекдотом: "Знаєте, мені у зв'язку з цією ситуацією згадується анекдот. Класична ситуація. Жінка з коханцем лежить в ліжку, в цей час приходить чоловік, і вона починає молитися Богу: "Боже спаси мене, я готова на будь-які умови". Бог їй відповідає: "Добре, я тебе врятую, перемотаю час назад, але за це тобі буде смерть від води". Вона погоджується. Природно, що після цього жінка стала уникати будь-якого контакту з водою. І ось проходить десять років, і вона виграє путівку на круїз навколо світу. Піддавшись внутрішній жадібності, погоджується. Думає, мовляв, я ж все-таки не одна там буду. І ось пливе на пароплаві, аж тут раптом - шторм, корабель починає тонути, вона знову з благанням звертається до Бога: "Господи, зрозуміло, чому я, але чим завинили всі ці люди?" Перед нею з'являється Бог і говорить: "Якби ти знала, як довго Я вас всіх збирав на один корабель...".

"Так от, я думаю, Сергій Тігіпко навряд чи хоче опинитися на цьому кораблі. На мій погляд, шанси на прем'єрство у нього з Яценюком у відсотковому співвідношенні приблизно рівні - десь біля 5%, а найбільш імовірним претендентом на те, щоб очолити Кабмін, є все ж таки М.Азаров - 90%", - висловив свою думку К.Бондаренко, передає ІМК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ