Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко хоче, щоб його звільнили - політолог

Віце-прем"єр з економічних питань Сергій Тігіпко хотів би й сам, щоб його звільнили з посади.Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи заяву Тігіпка про готовність до можливої відставки.

"Тігіпко розуміє, що він опинився у певній пастці. Якщо він і далі працюватиме на посаді віце-прем'єра з економічних питань, який відповідає за економічні реформи, фінансово- економічну ситуацію, а вона не покращується, а скоріше погіршується, реформи не йдуть, а стоять, то потрібно буде за це відповідати. Він переживає за свою електоральну репутацію. Тому потрібно щось робити. Іти у відставку - це визнати, що він не впорався зі своїм завданням. Залишатись на посаді означає і далі втрачати рейтинг довіри до нього як політика, і до його політичної сили. Ось тому сьогодні у нього така поза “буриданового” осла. Відставку йти програшно, і залишатись у владі на посаді віце-прем"єра з економіки - теж програшно. Тому лунають такі заяви”, переконаний політолог.

Карасьов вважає, що звільнення з посади найближчим часом було б на руку Тігіпку. Однак, сумнівається, що в уряді і коаліції на це підуть.

“Тігіпко тільки й хотів би, щоб хтось його звільнив з цієї посади, звільнив з цієї пастки. Наприклад, відправивши його у відставку. Але цього теж ніхто не зробить. Всі ж розуміють, що навіщо сьогодні робити з Тігіпка ще одного електорального героя, електорального “мученика”, який з гордо піднятою головою піде на вибори. І проти якого, нібито, були якісь інтриги в уряді”, - зазначив експерт.

Політолог прогнозує, що подібні заяви з боку Тігіпка, на даний час, не матимуть конкретних політичних наслідків.

“Це, певною мірою, патова ситуація для Тігіпка. В економіці ситуація погіршуватиметься, і йому потрібно, щоб це погіршення не вплинуло на його позиції і електоральний рейтинг. Тому потрібно робити такі заяви, які ніяких конкретно політичних дій за собою не передбачають, але які створюють певні пояснення, чому Тігіпко діє так, а не інакше”, - зауважив Карасьов.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ