Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко може стати новим лідером Партії регіонів

Партія регіонів у квітні обере нового лідера. Газета Дело з'ясувала, хто з політиків може зайняти місце, яке звільнив обраний Президентом Віктор Янукович. Вакансія голови найбільшої парламентської партії відкрилася у зв'язку з обранням Віктора Януковича Президентом України.

Як вдалося з'ясувати Делу, в рядах регіоналів зараз розглядаються три найбільш ймовірні кандидатури. Кожну з них лобіюють різні групи впливу в партії.

"Лідером партії стане Микола Азаров однозначно", - запевнив Дело представник старої гвардії Партыъ регыоныв, її засновник Володимир Рибак. Йому на противагу виступають молоді регіонали. "Ми плануємо обрати на цю посаду Олександра Єфремова, він прекрасна консолідуюча кандидатура", - переконана Юлія Новікова. Саме Єфремова наприкінці минулого тижня призначили головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Однак найбільш несподіваною і разом з тим, як стверджують джерела, близькі до самого глави держави, найбільш реальною є кандидатура новопризначеного віце-прем'єра Серія Тігіпка. "Тігіпко набрав на президентських виборах 13% голосів виборців, це хороший заділ на майбутнє для Партії регіонів", - зазначило джерело газети в Адміністрації Президента.

За його даними, привабливу пропозицію очолити Партію регіонів Тігіпко отримав від Віктора Януковича в комплекті з посадою віце-прем'єра. При цьому, пише Дело, Тігіпко нібито погодився відмовитися від розвитку свого особистого політичного проекту - партії Сильна Україна. У разі ж, якщо план з висунення Тігіпка на посаду лідера Партії регіонів провалиться, політик залишив за собою право відразу перейти в опозицію.

Побічно варіант того, що Тігіпко заморозить розкрутку своєї партії, підтверджується інформацією на сайті Левый берег, що з'явилася минулого тижня. Там повідомлялося, що однією з умов призначення Тігіпка на посаду віце-прем'єра з економічних питань була його відмова від самостійного політичного проекту на чергових виборах в місцеві ради і Верховну Раду.

Нагадаємо, вже після призначення віце-прем'єром Тігіпко заявив, що Сильна Україна планує взяти участь у місцевих виборах у блоці імені свого лідера. За його словами, Сильна Україна сьогодні не піде в опозицію.

"Ми будемо готові співпрацювати для проведення реформ на всіх рівнях і будемо готові до конструктивної співпраці. Але на всі вибори будемо йти окремо. І до місцевих виборів ми будемо готуватися в складі блоку Сергія Тігіпка Сильна Україна", - заявив віце-прем'єр.
Довідка.

Партія регіонального відродження України (первинна назва Партії регіонів) була створена напередодні парламентських виборів 1998 року та офіційно зареєстрована в Мінюсті 6 листопада 1997 року. 3 березня 2001 Партія регіонів отримала свою нинішню назву. У різний час партію очолювали Володимир Рибак, Микола Азаров, Володимир Семиноженко.
19 квітня 2003 на V з'їзді Партії регіонів Віктор Янукович обраний головою партії, а 19 квітня 2008 року на XI з'їзді знову переобраний на цю посаду. Зараз у 27 регіональних відділеннях партії зареєстровані і працюють понад 11,6 тисяч партійних організацій. Чисельність партії становить понад 1,2 млн. чоловік. На позачергових парламентських виборах 2007 року Партія регіонів отримала 175 мандатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ