Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тігіпко обіцяє 12-процентний збір на операції з офшорами

Ініційоване Мінсоцполітики громадське обговорення законопроекту про оподаткування операцій з офшорами дозволить досягти суспільного консенсусу щодо відновлення соціальної справедливості у суспільстві. Про це Віце-прем’єр-міністр України-Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив у зв’язку із оприлюдненням на сайті Міністерства проекту закону України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування». Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністрa соціальної політики.

«Оподатковуватись будуть операції з компаніями, які зареєстровані в офшорних зонах. Саме за допомогою таких операцій великий бізнес зазвичай мінімізує свої податкові зобов’язання. Ми пропонуємо впровадити 12-відсотковий збір на операції з офшорами. Кошти, отримані від цього податку, підуть до Пенсійного фонду - на виплату і підвищення пенсій, а це близько мільярда гривень. Зараз ми готуємо розширення переліку офшорних зон з 33 до 68. Це дозволить додатково отримати для наших пенсіонерів ще близько 2 млрд. грн.”, - наголосив Сергій Тігіпко.

За словами урядовця, прийняття цього закону дозволить не лише поповнити бюджет Пенсійного фонду, але й сприятиме відновленню чесної конкуренції в економіці. На думку Сергія Тігіпка, залучення громадськості до обговорення таких законопроектів сприятиме підвищенню прозорості дій влади і консолідації у суспільстві.

Усі зауваження та пропозиції щодо законопроекту можна направляти:

- на поштову адресу Міністерства: вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ, 01001, з приміткою „Громадське обговорення”;

- зателефонувавши на інформаційну „гарячу лінію” з питань запровадження податку на багатство 0-800-507-309 (у робочі дні з 9.00 до 18.00, всі дзвінки з України безкоштовні);

- надіславши листа на електронну адресу [email protected]

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики також винесло на обговорення проект закону про податок на багатство. Очікується, що надходження від цього податку становитимуть 800 млн грн щороку. Ці кошти будуть направлятися на виплату пенсій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ