Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко пропонує три важелі для відновлення економічного зростання

Як повідомили УНІАН у прес-службі С.Тігіпка, за його словами, «у Росії, Бразилії, США, Євросоюзі, Японії вже відновилося економічне зростання. Євросоюз стурбований занадто повільним виходом із кризи, порівнюючи з конкурентами, і формує стимули для більш швидкого зростання. Для України ця проблема – ще гостріша. Але влада її вперто ігнорує».

 

Так С.Тігіпко прокоментував оголошене новообраним президентом ЄС Херманом ван Ромпеєм скликання у новому році позачергового саміту Євросоюзу, присвяченого відновленню економічного зростання. Х. ван Ромпей у перший свій робочий день заявив, що надзвичайний характер і порядок денний саміту обумовлені тим, що Євросоюзу потрібне більш суттєве економічне зростання.

 

«Є три важелі, які здатні розвернути українську економіку до зростання, – заявив С.Тігіпко. – Це податкова реформа, дерегуляція і кредитування реального сектору. Замість цього ми бачимо безпрецедентне збільшення фіскального тиску й кількості ліцензованих видів діяльності майже втричі, а також заборонні ставки за банківськими кредитами».

 

«Я наполягаю на негайній податковій реформі. Замість 99 нинішніх податків і зборів досить залишити половину, – стверджує він. – Потрібно втричі, як мінімум, скоротити кількість ліцензованих видів діяльності, а також жорстко регламентувати роботу органів контролю – щоб звести нанівець підґрунтя для корупції, яка сама по собі – найважчий податок».

 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ