Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тігіпко сподівається на 4 млрд з податків на багатство та операцій з офшорами

Ухвалення ініційованих Міністерством соціальної політики України законопроектів про впровадження податку на багатство та оподаткування операцій з офшорними зонами дозволить отримувати додатково близько 4 мільярдів гривень щороку на виплати пенсій. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Сьогодні ми передбачили збільшення пенсійних виплат інвалідам-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС на 1,9 млрд грн. Якщо законопроекти про оподаткування багатства і операцій з офшорами будуть прийняті, бюджет Пенсійного фонду отримає значні додаткові кошти для збільшення соціального захисту найвразливіших категорій населення», - наголосив Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр зазначив, що надходження від податку на багатство очікуються на рівні 800 млн грн щороку. Крім того, до трьох мільярдів гривень планується залучити від оподаткування операцій з офшорами і розширення переліку цих зон з наявних 33-х до 68-ми.

Сергій Тігіпко наголосив, що законопроекти щодо введення податків на багатство та операції з офшорами вже проходять громадське обговорення на сайті Міністерства соціальної політики та його сторінці у Facebook. «Люди активно включилися в обговорення. Ми отримуємо сотні пропозицій, які ми узагальнимо та будемо включати до законопроектів», - зазначив Сергій Тігіпко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ