Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко вже обіцяє зробити російську другою державною

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко має намір зробити російську мову другою державною в разі перемоги на виборах. Про це йдеться в його передвиборній програмі.

Програму розбито на 2 блоки: позачергові кроки для порятунку країни від розпаду та громадянської війни і наступні кроки.

"Закріпити в Конституції України статус російської мови як другої державної. Повернути правовий статус інших регіональних мов", - йдеться у 7 пункті позачергових кроків.

Тігіпко також вважає за необхідне терміново сформувати Кабінет міністрів з професіоналів, незалежно від політичних поглядів, розпустити всі незаконні збройні формування, ввести прямі вибори "губернаторів", провести дострокові вибори законодавчої влади.

Крім того, він обіцяє реформувати правоохоронні органи і ввести систему громадського контролю за ними, створити контрактну армію, реформувати державний апарат, ввести процедуру відкликання депутатів і імпічменту Президента.

В економічній сфері він обіцяє ввести Україну в першу десятку країн зі сприятливими умовами ведення бізнесу, розробити план зниження залежності від енергетичної та сировинної залежності від Росії.

У міжнародній сфері Тігіпко обіцяє проводити жорстку і самостійну зовнішню політику, відновити переговорний процес у всіх сферах діяльності з Росією на прагматичній основі, розробити план відновлення територіальної цілісності країни.

Як повідомлялося, Тігіпко задекларував 263,58 млн гривень доходів в 2013 році.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ