Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпкові доведеться забути про власний політпроект, – експерт

Віктор Янукович запропонував своєму конкуренту на президентських виборах Сергію Тігіпку посаду в новому уряді. Як повідомляється, той на пропозицію погодився.

Сергій Тігіпко був одним з вірогідних кандидатів на прем’єрський пост. Віктор Янукович називав  його компромісною фігурою, втім ухвалення нових правил формування коаліції змінили плани нового президента України, і тепер він не розмінюватиме крісло прем’єра в обмін на парламентську більшість, вважає експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук.

Саме тому, на думку Конончук, Янукович запропонував Тігіпку крісло віце-прем’єра з економічних питань, а посаду глави кабміну притримав для свого соратника Миколи Азарова. «Швидше за все регіоналам вдасться сформувати пропрезидентську більшість, і їм немає сенсу поступатися. Тому кандидатура Азарова є такою твердою позицією», - вважає Конончук.

За словами експерта, попри виборчу конкуренцію й запевнення в ідеологічних розбіжностях, Тігіпко не проти попрацювати в команді Віктора Януковича. Як каже Конончук, на це його штовхають бізнес-покровителі.

Водночас аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень вважає, що це несе в собі небезпеку для Тігіпка як політика. Адже регіонали «поглинають» самостійні політичні проекти своїх союзників, каже Конончук. На її думку, Тігіпко можу бути ефективним кризовим менеджером у команді з Миколою Азаровим, але тоді йому доведеться забути про самостійне повернення у велику політику, передає Німецька хвиля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ