Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тільки невігласи можуть казати, що ВО «Свобода» неонацисти, – Карасьов

Ідеологія ВО «Свобода» не має жодного, «навіть дотичного, відношення до неонацистських партій», – на цьому наголосив в ефірі програми «Ми Разом» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«ВО «Свобода», якщо говорити суто ідеологічно, це партія такого типу, який зараз у Європі називають «нові праві». «Свобода» дуже схожа, наприклад, на правлячу партію Угорщини. «Модельною» партією праворадикального типу є Національний фронт Франції. «Свобода» – це не ліберальна партія й національно-демократична, це партія авторитарного націоналізму. ВО «Свобода» – це класична право-радикальна партія, але це у жодному разі не фашистська й не неонацистська партія», – сказав політолог.

Вадим Карасьов вважає, що ті , хто звинувачує ВО «Свобода» у прихильності до нацистських ідей, змішують поняття через неосвіченість або через «політичну емоцію».

«В Україні слабка політологія. Треба чітко розрізняти поняття. ВО «Свобода» не підпадає під визначення «нацизму». От зокрема, варто подивитися статтю Гріфіна «фашизм» у словнику британської енциклопедії, який цього року вийшов в Оксфорді. Там все чітко розписано», – порадив Карасьов.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ