Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тільки політичний тиск дозволить звільнити Савченко і Сенцова, – МЗС

Надія Савченко і Олег Сенцов стали символами боротьби українців за свободу у протистоянні з Росією, тому їхнє повернення не буде простим ані за формою, ані за суттю. Про це у вівторок в ефірі телеканалу ТВi заявив посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

«Лише політичний тиск дозволить нам це (Звільнити Савченко, Сенцова та інших заручників - ред.) вирішити. Правових шляхів ефективних наразі немає», - наголосив він.

За його словами, необхідно створити настільки потужний політичний тиск із боку міжнародної спільноти, в умовах якого у Кремля просто не залишиться іншого вибору, як звільнити незаконно утримуваних українців. 

Говорячи про те, чому постійно згадують тільки про Савченко і Сенцова, дипломат пояснив, що МЗС у своїй роботі постійно працює над звільненням усіх полонених, однак саме Савченко і Сенцов є «брендами», витягнувши які, вдасться звільнити і інших.

Щодо загальної ситуації з врегулюванням на Донбасі Кулеба зазначає, що динаміка виконання Мінських домовленостей в цілому позитивна. «Поступово, дуже болісно, але виконання певних положень цього документу - з обміну військовополоненими, припинення вогню - вони виконуються», - вважає посол.

«Ніхто не каже, що буде просто... Але результат буде, і він буде політико-військовим», - резюмував дипломат.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ