Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ТК „Інтермаркет” достроково завершила розміщення облігацій серії „D” на суму 25 млн грн

Торгова Компанія „Інтермаркет” достроково завершила розміщення облігацій серії „D” на суму 25 млн грн. Облігаційні позики Компанія використовує як додатковий до кредитів вид запозичень. Залучені кошти „Інтермаркет” використовує для фінансування розбудови власних торгових мереж „Арсен” та „Барвінок”. Про це повідомили в прес-службі ТК „Інтермаркет”.
Випуск облігацій ТК „Інтермаркет” здійснює з 2004 року. Перша емісія облігацій серії „А” стартувала улітку 2004 року. Незважаючи на  зниження ставки дохідності з 18% до 15% на 4-8 купонні періоди облігації даної серії не були пред’явлені до дострокового погашення.
Влітку 2005 Компанія здійснила другу емісію облігацій серії „В” і „С” на загальну суму 50 млн грн з дохідністю 15,5%. Обидві серії розміщені в повному обсязі достроково.
На даний час в обігу перебувають облігації на суму 85 млн грн. Компанія вчасно і у повному обсязі здійснила виплати купону загальною сумою 5 441 200 грн.
Боргові зобов’язання  ТК „Інтермаркет” користуються високим попитом – Компанія успішно обслуговує свої позики. Рейтинг облігаційних емісій серій „D” і „Е” встановлений на рівні „uaBBB» згідно з національною рейтинговою шкалою РА „Кредит-Рейтинг”, що свідчить про стабільний фінансовий стан Компанії.
За словами директора департаменту фінансів ТК „Інтермаркет” Ігора Кондрата: „Отриманий досвід під час емісії облігацій попередніх випусків, дозволив організувати третю емісію серій „D” та „E” власними силами, а високі і стабільні рейтинги емісій облігацій, послідовність та цілеспрямованість роботи Компанії з формування своєї публічної кредитної історії дозволили успішно розмістити позики серед інвесторів”.
Андерайтером випуску облігацій ТК „Інтермаркет”  виступив ВАТ „Укрексімбанк”.
ТзОВ „Торгова Компанія „Інтермаркет” заснована у 1992 році. Один з найпотужніших операторів гуртової та роздрібної торгівлі України (24 об’єкти торгівлі, близько двох тисяч робочих місць). Компанії належить мережа супермаркетів „Арсен” (3 об’єкти), дисконтних магазинів „Барвінок” (17 об’єктів), магазинів самообслуговування „Інтермаркет” а також дві гуртівні (cash&carry) та власний логістичний центр площею 10 000 м. кв. На сьогоднішній день продовжується розширення торгівельних мереж „Арсен” та „Барвінок”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ