Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Токсикологічний центр, реанімобіль та онлайновий консультант діятимуть до кінця року у Львівському центрі медицини катастроф

У Львівському центрі медицини катастроф буде перший в Західній Україні реанімобіль, який працюватиме 24 години на добу в режимі двохвилинної готовності до виїзду. Повідомив “Гал-info” начальник Головного управління охорони здоров’я Ігор Ґерич. Реанімобіль, незалежно від служби швидкої допомоги, виїжджатиме на серйозні аварії та пожежі і буде тісно співпрацювати з підрозділами МНС. Щоправда, механізм такої співпраці наразі ще не визначено.

Ще одним львівським ноу-хау в межах Центру медицини катастроф буде онлайновий оператор-консультант, який отримуватиме інформацію з усієї України і в цілодобовому режимі консультуватиме щодо діагностики, засобів лікування, а також координуватиме дії медиків стосовно того, до якого центру чи до яких спеціалістів потрібно доставити особу, що потребує медичної допомоги.
Окрім цього, в межах Центру медицини катастроф до кінця року буде створено токсикологічний центр, якого досі не існувало в Україні. Наразі до центру МОЗ закуповує обладнання. Зокрема, там буде встановлено один з чотирьох в Україні газових хроматографів. “Це буде величезний лабораторний комплекс, де умовно кажучи за краплею крові можна буде визначити всі можливі отруєння та токсичні речовини, які перебувають в організмі людини. Досі вибіркові дослідження такого характеру робила лише судово-медична експертиза”, - розповів Ігор Ґерич.
За словами Ігоря Ґерича, фахівці для забезпечення роботи такого Центру, на Львівщині є.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ