Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Томенко розкритикував підготовку до Євро-2012

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що підготовка до Євро-2012 в Україні перетворилася на кампанію підтримки великого бізнесу. Про це він сказав у суботу в Черкаській області, повідомляє прес-служба Томенка.

"Підготовка країни до чемпіонату Євро-2012 перетворилася в кампанію підтримки великого бізнесу, а не в акцію підтримки фізичної культури для всіх", - вважає політик.

Для прикладу, Томенко повідомив, що у Польщі в контексті підготовки до чемпіонату діє державна програма "Орлик – 2012", згідно з якою, за принципом змішаного фінансування державного та місцевих бюджетів, у навчальних закладах до 2012 року буде збудовано 1600 спортивних об’єктів.

"Натомість, в Україні у цьому році в державному бюджеті в принципі не передбачено виділення коштів на спортивну інфраструктуру навчальних закладів та, зокрема, шкіл", - підкреслив він.

Томенко також назвав справжнім цинізмом висвітлення державним телебаченням виступу національної збірної по біатлону на Чемпіонаті світу.

Він наголосив, що попри всі звернення, фахівців та спортсменів, трансляція одного за найуспішніших за історію українського біатлону виступів, відбувалася о 2-3 годині ночі. Натомість, додав він, в зручний для глядачів час йшли серіали "Зона" та "Вічний зов".

"Але найцинічніше в цій історії те, що нещодавно Держтелерадіо та керівництво Першого Національного нагородило себе за високий професіоналізм у висвітленні виступів збірної України на Чемпіонаті світу по біатлону", - додав віце-спікер.

За його словами, "як держава ставиться до висвітлення змагань, так вона ставиться сьогодні і до всієї фізичної культури та спорту".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ