Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Топ-5 запитань про ЗНО-2020: інформація для львівських випускників 11 класів

Гал-інфо продовжує розповідати про долю освітян.

#освіта_на_карантині

Сьогодні ми розповімо корисну інформацію для випускників шкіл – абітурієнтів.

Як закінчиться навчальний рік для шкіл у 2019/2020 році?

Освітній процес завершиться дистанційно. Навчальні заняття для учнів триватимуть до кінця травня. Як і всі попередні роки, навчальний рік у школах триватиме до 1 липня для всіх учнів, окрім одинадцятикласників. Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти 11-класники отримають після складання ЗНО.

Як і коли відбуватиметься ЗНО?

Коротко. Основну сесію ЗНО заплановано провести з 25 червня до 17 липня. До цього часу буде проведено пробне ЗНО. Тестування відбуватиметься з дотриманням соціального дистанціювання та забезпеченням індивідуального захисту учасників. Якщо епідеміологічна ситуація не дозволить провести ЗНО у червні-липні, будуть прийняті відповідні управлінські рішення, про що буде повідомлено всіх випускників , батьків, освітян.

Розлого. Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році залежать від тривалості карантину в Україні.

У разі якщо карантин завершиться не пізніше початку червня – основну сесію ЗНО буде проведено орієнтовно 25 червня – 17 липня. У такому випадку результати ДПА та ЗНО учасники отримають до 31 липня.

Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, основна сесія ЗНО відбудеться орієнтовно 17 серпня – 4 вересня. Результати буде оприлюднено до 17 вересня.

Проведення додаткової сесії ЗНО у 2020 році заплановано на 28 липня – 11 серпня, якщо карантин звершиться у червні. В іншому випадку додаткову сесію буде організовано протягом 22 вересня – 6 жовтня.

Дати пробного ЗНО також залежать від тривалості карантину. Після завершення карантину всі зареєстровані учасники зможуть у звичному форматі пройти пробне ЗНО. Наразі на розгляді варіанти проведення пробного ЗНО у червні або ж у першій половині серпня.

Наголошуємо: у 2020 році ЗНО обов’язково відбудеться. Формат і процедура його проведення не зміняться.

Рекомендуємо стежити за новинами на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Усю актуальну й достовірну інформацію ми розміщуємо в рубриці «Всі новини».

Чи можна змінити місце складання ЗНО?
З 6 до 18 травня можна буде змінити вказане під час реєстрації для участі в ЗНО місце його складання. Таку можливість надає Міністерство освіти і науки учасникам, місце проживання та заклад освіти яких знаходяться в різних областях, або ж на відстані понад 150 кілометрів одне від одного.

Нове місце складання ЗНО може бути в населеному пункті, який максимально наближений до місця проживання або перебування учасників. Змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.

Докладна інформація щодо процедури зміни місця складання ЗНО розміщена в “Кабінеті керівника закладу освіти” на веб-сайті Український центр оцінювання якості освіти. Більше тут.

Чи будуть проведені останні дзвоники та випускні?
Постановою Уряду загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня. Ми рекомендуємо утриматися від проведення масових заходів, зокрема - останніх дзвоників та випускних вечорів. Здоров’я наших учнів - важливіше.

Коли розпочнеться вступна кампанія?
Вступна кампанія розпочнеться після завершення ЗНО.

ВАЖЛИВО! Зокрема, стало відомо, що контрактники зможуть подати вступні документи дистанційно

"Раніше потрібно було очно подавати оригінал заяви підкріплений його підписом. Для студентів, які будуть зараховуватися на контрактні місця ми робимо повністю дистанційну подачу таких документів. Скановані копії документів можна направляти університетам, щоб уникнути надмірного пересування", повідомив 30 квітня заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний розповів під час прямої трансляції на Facebook про завершення навчального року в університетах та коледжах, а також як і коли проходитиме вступна кампанія цього року.

Також у МОН планують продовжити термін подачі оригіналів документів для бюджетників, а також дозволити подачу документів поштою.

"Ми плануємо продовжити термін прийому оригіналів заяв і дозволити подання оригіналу заяви з підписом поштою", – зазначив Єгор Стадний.

Нагадаємо, що Уряд ухвалив рішення про послаблення карантинних обмежень. З 11 травня будуть відкриті:

• парки, сквери, зони відпочинку;
• салони краси, перукарні;
• оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ;
• заклади громадського харчування на виніс;
• літні майданчики кафе та ресторанів просто неба в закладах, зареєстрованих як оператори потужності;
• музеї, бібліотеки;
• тренування в командних та індивідуальних видах спорту для професійних спортсменів;
• сервіс побутової техніки;
• стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси тощо.

Гал-інфо продовжує розповідати про долю освітян #освіта_на_карантині

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ