Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Торговельні війни між США та Китаєм б’ють по світовій економіці – учасники G20

Світова економіка почне зростати у другій половині 2019 року, проте торговельні війни між Сполученими Штатами та Китаєм може покласти край будь-якому зростанню – таку думку висловив міністр фінансів Японії Асо Таро у спілкуванні з журналістами в рамках саміту ʺГрупи 20ʺ, - передає Радіо Свобода.

Він уточнив, що ʺвпевненість учасників ринків може постраждати, якщо Китай та США не розв’яжуть свої торговельні суперечкиʺ.

Таку заяву Асо зробив за після першого дня саміту міністрів фінансів та торгівлі найбільш розвинених економічно країн та представників світових банків, який триває в японському місті Фукуока.

Сподівання на примирення між Пекіном та Вашингтоном посилилися після того, як президент США Дональд Трамп та лідер Китаю Сі Цзіньпін заявили про план обговорити вихід з ситуації пізніше цього ж місяця.

Напередодні міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив журналістам, що сторони не планують вести ніяких переговорів до цієї зустрічі.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард перед зустріччю у Фукуоці вказала на ʺдедалі сильнішу тривогу щодо впливу торговельної напругиʺ між двома країнами.

ʺЄ ризик, що останні мита, взаємно запроваджені Китаєм та США, можуть і надалі знижувати обсяги інвестицій, продуктивність та розвитокʺ, – сказала вона.

За оцінками голови МВФ, мита, запорваджені Вашингтоном та Пекіном, можуть знизити зростання світової економіки на 0,5% у 2020 році, що дорівнює близько 455 мільярдам доларів.

ʺЦе рани, які будуть завдані самі собі, і їх необхідно уникнутиʺ, – додала вона.

5 травня 2019 року президент США заявив про плани накласти 25-відсоткові мита на весь китайський імпорт у США обсягом 325 мільярдів доларів.

Із 10 травня США у два з половиною рази збільшили мита на китайські товари на суму близько 200 мільярдів доларів. Мита зросли через відсутність прогресу в торговельних переговорах із Китаєм, твердить Трамп.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ