Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік було вбито 23 душпастирів

Насильницькою смертю у 2010 році загинули 23 людини, задіяні в душпастирстві. Серед них – один єпископ, 15 священиків, монах та монахиня, двоє семінаристів та троє мирян.

Про це повідомило credo-ua.org, яке покликається на спеціальний щорічний рапорт, опублікований інформагентством FIDES, що діє при Конгрегації Євангелізації Народів.

Кількість вбитих душпастирів є меншою в порівнянні з минулим роком, у якому загинули 37 осіб, серед яких – 30 священиків. А загалом, між 2001 та 2010 роками насильницьким способом втратили життя 253 особи, що працювали у душпастирстві.

Найбільший міжнародний розголос минулого року, мабуть, мала загибель Преосвященного Луїджі Падовезе, Апостольського Вікарія Анатолії, Президента Єпископської Конференції Туреччини, вбитого напередодні від’їзду на Кіпр для участі у відвідинах цієї країни Папою Бенедиктом XVI.

Найбільш небезпечним для душпастирів знову виявився Американський континент. Минулого року тут загинули 10 священиків, монах, семінарист та троє мирян. У більшості випадків причиною вбивства було пограбування.

У сумній статистиці також Азія. Окрім загибелі єпископа Падовезе, відзначено смерть двох священиків під час теракту в сирійській катедрі в столиці Іраку Багдаді, а також священика й монахині в Китаї та ще одного священика в Індії. Минулого року втратили життя священик та семінарист в Демократичній Республіці Конго. І якщо у випадку цієї африканської країни причиною вбивства знову стало пограбування, то у випадку Азії можна говорити про релігійні переслідування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ