Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік «Львівтеплоенерго» ліквідувало 13 підвальних котелень

У 2009 році «Львівтеплоенерго» ліквідувало 13 підвальних котелень та на 12 провели реконструкцію. Про це повідомив сьогодні, 9 лютого, технічний директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Роман Мозіль.

 

За його словами, споживачів ліквідованих котелень підключили до інших котелень, де це було технічно можливо,  або ж побудували нові, як от на вул. Чорновола,2 та на вул. Б. Котика.

 

Монтаж котельні на вул. Чорновола тривав кілька місяців. На ній встановили котли, які можуть працювати на природному газі. На виконання робіт з міського бюджету виділили 3,7 млн гривень. «Запуск цієї котельні дозволив ліквідувати 2 відомчі підвальні котельні, які обслуговували школи №53 та №87. Тепер нова котельня обслуговує ці школи, три житлових будинки та санепідемстанцію. Завдяки цьому покращились послуги з теплопостачання», - розповів  Роман Мозіль.

 

Також нові котельні є економними, адже якщо ККД підвальної котельні до 60%, то нової –  92-93%. До того ж, нові котельні не потребують людського ресурсу, адже робота є повністю автоматизованою, також автоматично обирається і найекономніший режим роботи.

 

Зазначимо, що всі підвальні котельні, зазвичай, не відповідають правилам безпечної експлуатації, бо розміщені у підвалах. Щороку на їх експлуатацію необхідно одержувати тимчасові дозволи у відповідних інстанціях.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ