Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Торік на Львівщині було зареєстровано 25 тис. безробітних

На Львівщині торік у кінці грудня було зареєстровано 25 тис. безробітних осіб. З них 58% – жінки та 51% – молодь у віці до 35 років. Про це повідомила прес-служба ГУ Статистики у Львівській області.

За професійними групами безробітні розподілялись так: 15% - працівники сфери торгівлі та послуг; 15% – фахівці; 13% – професіонали;13% – законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери(управителі); 12 – кваліфіковані робітники з інструментом; 11% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин; 9%– найпростіші професії; 7% – технічні службовці; 2% – кваліфіковані робітники сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області на кінець грудня 2014р. становив 1,6% населення працездатного віку, у сільській місцевості та у міських поселеннях по 1,6% відповідно.

Навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць(вакантних посад) на кінець грудня п.р. становило 255 осіб. За районними(міськими) центрами зайнятості значення цього показника коливалося від 95 осіб у Львівському МЦЗ до 3040 осіб – у Бродівському РЦЗ.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу cпостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (26,1% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг(17,6%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин(13,5%), професіоналів (13,2%), а найменший – кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,3%), на технічних службовців (2,3%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на кваліфікованих робітників сільського,лісового господарства, риборозведення та рибальства – 1773 особи та на технічних службовців – 777 осіб.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу побезробіттю впродовж грудня п.р., становила 21,8 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю склав 1125 грн., що дорівнює 92,4% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ