Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині дошкільною освітою додатково охопили 2 тис. 960 дітей: планували 4 тис.

Торік на Львівщині дошкільною освітою додатково охопили 2 тис. 960 дітей: 74 % від того, що планувалося. Про це сьогодні, 15 січня, під час колегії повідомив в.о. директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Бабій.

Власне, нині у Львові за участі керівників органів управління освітою провели розширену колегію департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Першим питанням, яке стояло в порядку денному, були підсумки роботи освітньої галузі Львівщини за 2013 рік.

Отож, насамперед Роман Бабій окреслив ситуацію, яка склалась в області з дошкільною освітою.

«Станом на 1 січня 2013 року на Львівщині функціонувало 707 дошкільних навчальних закладів, де виховувалось 65 тис. дітей. Середній показник охоплення дітей від 1 до 6 років дошкільною освітою у 2013 році порівняно з попереднім зріс на 3% і становив 46%(по Україні цей показник становить 57%), від 3 до 6 років – зріс на 4% і становив 90%. Діти 5 років повністю охоплені дошкільною освітою», –повідомив він.

За його словами, завдяки проведеній роботі вдалося додатково охопити 2 тис. 960 дітей. «Але знову з прикрістю констатуємо факт: в дошкільних закладах планували ввести 4 тис. місць, а ввели лише 74% від запланованого»,– зазначив Роман Бабій.

Також він розповів, що торік на фінансування конкурсу мікропроектів з метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів і створення додаткових місць передбачили 3 млн грн.

За кількістю створених новий місць в дошкільних закладах Роман Бабій відзначив Старосамбірський, Самбірський, Сокальський, Пустомитівський райони та місто Львів. Водночас, за його словами,у Стрийському – не створили жодного місця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ