Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині склали 278 адмінпротоколів про корупцію

У 2009 році працівниками правоохоронних органів Львівщини складено та направлено на розгляд судів 278 адміністративних протоколів про корупцію, судами розглянуто 256 протоколів, з яких: 197 посадовців притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу, 59 протоколів закрито. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Із загальної кількості складених протоколів про адміністративні правопорушення 11 протоколів складено на державних службовців 3-4 категорії, 46 на державних службовців 5 - 7 категорії, з них: 117 осіб – працівники місцевого самоврядування, 15 – державні службовці районних державних адміністрацій, 7 – працівників податкових органів, 6 – працівників митної служби, 25 – працівників органів внутрішніх справ, 69 – службовців Збройних Сил України, 5 – працівників прикордонної служби, 6 – працівників освіти, 4 – працівники агропромислового комплексу, 4 - транспорту.

Корупційними діяннями спричинено збитки на суму 172,8 тис. грн, частину з яких за позовами прокурорів стягнуто з правопорушників та добровільно відшкодовано.

За результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 310 службових осіб та одну особу звільнено із займаної посади, скасовано 119 неправомірних нормативно-правових актів та рішень, прийнятих в наслідок корупційних діянь.

Прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі випадки порушення вимог Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, „Про місцеве самоврядування в Україні”, в частині надання матеріальних допомог, премій, встановлення надбавок та доплат до посадових окладів державних службовців та осіб, уповноважених на виконання функцій держави, порушення порядку надання декларацій про доходи та зобов’язання фінансового характеру.

Зменшилась вдвічі кількість складених працівниками органів внутрішніх справ протоколів, продовжують мати місце факти документування незначних порушень закону, які не мають реального впливу на стан боротьби з корупцією.

Судом закрито провадження по 59 адміністративних справах, з яких 45 – за відсутністю складу та події адміністративного правопорушення, 5 - на підставі ст. ст. 21, 22 КУпАП з передачею матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації або трудового колективу та звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення, 7 - на підставі ст. 38 КУпАП з пропущенням строків накладення адміністративного стягнення, 2 – у зв’язку із передачею матеріалів для порушення кримінальної справи.

У продовж 2009 року основні зусилля правоохоронних органів області були спрямовані на розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності, пов’язаних з корупцією та хабарництвом, в наслідок чого досягнуто позитивних результатів на даній ділянці роботи.

Звіт складено відповідно до виконання законів України „Про боротьбу з корупцією”, „Про державну службу”, доручення Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2007 року №657 „Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні” „На шляху до доброчесності” на період до 2010 року, Кабінету Міністрів України від 23 січня 2008 року №40788/165/1-07, Програми діяльності уряду „Український прорив: для людей, а не політиків” щодо запобігання корупції серед державних службовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ