Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Торік на Львівщині у 624 жінок виявили рак молочної залози

Протягом 2010 року на Львівщині у 624 жінок виявили рак молочної залози, – про це сьогодні, 29 березня, повідомив на прес-конференції головний лікар Львівського регіонального онкоцентру Ігор Ковальчук.

Найпоширенішим в Україні є рак шкіри, на другому місці – рак легенів, на третьому – рак молочної залози. В Україні кожні 30-40 хвилин діагностують черговий випадок цього захворювання і практично кожної години від цієї хвороби помирає жінка.

Також було повідомлено, що у 2010 році на кожні 100 тисяч жіночого населення Львівської області припало 51,5 випадка раку молочної залози. Загалом було діагностовано 440 випадків у І - П стадії; 112 випадків – у Ш стадії; 56 випадків – у ІV стадії. Завдяки профілактичним оглядам, – наголосив заступник головного лікаря Львівського регіонального онкоцентру Роман Цьолко, – відсоток смертності протягом року серед жінок, у яких вперше виявили рак молочної залози, за останні 5 років знизився з 12,9% до 8,4%. І це при зростанні захворювання.

Медики наголосили, що важливо виявити патологію на ранніх стадіях. Відтак, вони радять систематично робити самоогляд та маммографічне обстеження. Маммографія рекомендується раз на 2 роки у віці після 40 років та раз на рік – після 50 років. Жінкам, що належать до груп ризику, рекомендована щорічна маммографія, починаючи з якомога раннього віку.

Зокрема, у Львові мамографічне обстеження можна пройти у тому ж таки Регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ