Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині забракували 24% перевіреної продукції

Впродовж 2010 року інспекторами державного нагляду за якістю продукції ДП «Львівстандартметрологія» було здійснено 261 перевірку за дотримання стандартів, норм і правил на підприємствах Львівщини, з них під час 219 (83,9 % від загальної кількості) виявлено порушення вимог нормативних документів (НД). Загалом у 2010 році було перевірено продукції на суму понад 7 млн 190 тис. грн, при чому вартість забракованої продукції становить понад 1 млн 730 тис. грн, або 24 % від перевіреної. Про це повідомила прес-служба ДП «Львівстандартметрологія».

Цьогорічними перевірками було охоплено: борошняні та хлібобулочні вироби, продукти переробки зернових культур (крупи), кисломолочні продукти, ковбасні вироби, вода питна, рибна продукція, напівфабрикати, макаронні вироби, алкогольні напої, будівельні матеріали та вироби, продукція хімічної промисловості та нафтопереробки, меблева продукція, швацька продукція тощо.

Щодо порушень, то найчастіше встановлювали: порушення фізико-хімічних і органолептичних показників та вимог до маркування; недотримання вимог до геометричних параметрів, проведення випробувань; порушення правил обов'язкової сертифікації; дефекти зовнішнього вигляду; недоліки метрологічного забезпечення; порушення вимог до комплектності.

Аналіз перевірок показав, що основними причинами виготовлення нестандартної продукції є недотримання вимог до проведення випробувань, процедури обов'язкової сертифікації та маркування, а також порушення технологічного дисципліни і незадовільна організація контролю за якістю готової продукції.

За результатами державного нагляду в 2010 році до порушників вжито заходи економічного та правового впливу, а саме: видано 219 приписів про усунення порушень, 147 приписів про заборону реалізації перевірених партій продукції та 111 приписів про заборону реалізації всієї продукції; застосовано штрафи на суму понад 515 тис. грн; видано 168 протоколів про адміністративні порушення із застосуванням адміністративних штрафів на суму понад 40 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ