Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на переїздах Львівської магістралі сталося 19 ДТП: 5 людей загинуло

Із початку року на залізничних переїздах Львівської залізниці було зафіксовано 5 дорожньо-транспортних подій (ДТП). Усі випадки сталися внаслідок грубого порушення водіями автотранспортних засобів правил дорожнього руху. На щастя, у цих ДТП постраждала лише техніка, випадків травмування чи людських жертв не було.

Втім, одна з нещодавніх ДТП свідчить про те, що водіям авто, які проїжджають перехрестя колій із автошляхами, часто бракує не лише знань та дисципліни, а й елементарної уваги. Другого березня цього року близько 6-ї год. ранку на переїзді, що розташований на перегоні Завалля–Вашківці, у бік поїзда №954 сполученням Вижниця–Чернівці в’їхав автомобіль Mersedes «Vito». У цьому випадку факт порушення водієм правил дорожнього руху не підлягає сумніву, а от питання, як порушник не помітив поїзда, що рухався через переїзд, залишається відкритим…

Зауважимо, що торік на залізничних переїздах регіональної філії «Львівська залізниця» було зафіксовано три випадки, коли автотранспорт в’їхав у бік поїзда. Загалом упродовж 2017 року на переїздах Львівської магістралі сталося 19 ДТП, унаслідок яких було травмовано 9 осіб, п’ятеро людей зазнали смертельних травм. Всі без винятку аварії на переїздах трапилися через неуважність та легковажність водіїв автотранспорту, які грубо порушили правила дорожнього руху.

Загалом на території регіональної філії «Львівська залізниця» експлуатується понад 1,6 тис. переїздів. З метою гарантування належного рівня безпеки руху через залізничні переїзди на Львівській магістралі продовжують реалізовувати комплекс заходів, зокрема на цей рік заплановано капітально відремонтувати 10 залізничних переїздів, ще три – обладнати автоматичною світлофорною сигналізацією. Поряд із тим, для профілактики порушень правил дорожнього руху залізничники провадять широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію зі залученням ЗМІ та безпосередньо серед водіїв автотранспорту. З цією метою на Львівській залізниці розробили буклет, що містить текстову та фотоінформацію про випадки порушень правил проїзду через залізничні переїзди та їхні жахливі наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ