Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік у Львові 38 людей загинули в аваріях

Минулого року у Львові трапилось 319 дорожньо-транспортних пригод, у яких постраждали пішоходи. Загинули 28 людей, ще 308 – травмувалися. Як свідчить статистика, понад 40% цих ДТП сталися з вини пішоходів. Про це повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Аби попередити такі випадки, львівські правоохоронці провели профілактичну акцію, до якої також долучилися й журналісти. Спільний рейд відбувався на вулиці Науковій, у місці, де переходити проїзну частину категорично заборонено та дуже небезпечно. Дорога тут має по три смуги руху у кожному напрямку, а посередині – встановлено огородження. Втім, навіть ця перешкода не зупиняє порушників.

Таку легковажність перехожі пояснюють по різному. Дехто переконує, що, як правило, переходить дорогу на «зебрі», але цього разу дуже поспішав, тому й вирішив скоротити шлях.  

Працівники Державтоінспекції провели з порушниками профілактичну бесіду та попередили про наслідки легковажності на дорозі, а також вручили їм спеціально підготовлену «Пам’ятку для пішохода».

Такі ж листівки від правоохоронців отримали й звичайні перехожі. Інспектори ДАІ нагадали пішоходам, що вони також учасники дорожнього руху, тож мають певні обов’язки, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність.

«За перехід дороги у невстановленому місці, або ж безпосередньо перед транспортним засобом, що наближається, непокору сигналам регулювання дорожнього руху та невиконання інших вимог ПДР передбачено попередження чи штраф – від 51 до 85 гривень», - розповідає інспектор відділу ДАІ ЛМУ капітан міліції Ірина Пилат.

Якщо ж ці порушення вчинені пішоходом у стані сп’яніння, тоді штраф становитиме від 136 до 170 гривень.

Як виявилось, чимало перехожих навіть і не здогадувались, що за порушення Правил дорожнього руху пішоходами передбачено таку відповідальність. Тож, вислухавши правоохоронців, люди пообіцяли сумлінніше ставитися до своїх обов’язків та бути більш уважними на дорозі.

Працівники ДАІ також розповіли перехожим про ризики, які можуть спіткати пішоходів у вечірній і нічний час, та порадили їм обов’язково використовувати на верхньому одязі яскраві елементи, або ж світловідбиваючі стрічки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ