Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік у Львові народилося на 203 дитини більше ніж 2008-го

У Львові порівняно з минулим роком зросла кількість народжених немовлят. Торік народилось на 203 дитини більше ніж 2008-го (8114 проти 7911). Так, у пологовому відділенні комунальної 3 міської лікарні торік народили 3300 жінок, це порівняно з попередніми роками практично на 500 більше. Про це розповів сьогодні, 5 лютого, журналістам головний лікар пологового відділення комунальної 3 міської лікарні Вадим Олійник.

 

За його словами, тепер жінки, що народжують, хочуть отримати достойні умови, тому завдяки програмі охорони материнства та дитинства за три останні роки на будівельно-ремонтні роботи у пологовому будинку було витрачено близько 1,5 млн гривень та на 900 тисяч закуплено техніки. Зокрема тут  закупили сучасну апаратуру для моніторингу внутрішньоутробного стану плода та обладнання необхідне новонародженим.

 

 «Тепер майбутні мами бачать, що у нас в міських лікарнях є усі умови для якісного народження. Так, 58,5% усіх пологів були партнерськими, тобто біля породіллі протягом усього часу пологів були близькі чи рідні», – зазначив Вадим Олійник.

 

«Якщо говорити про пологові будинки, то за останні роки у їх оновлення вкладено чимало коштів, у місті робиться все, щоб у породіль були якнайкращі умови. За останній час збільшилась кількість пологів саме в міських пологових будинках», – зазначив голова міста Андрій Садовий.

 

Додамо, що уже вчетверте поспіль у Львові спостерігається динаміка позитивного природного приросту населення, який торік становив +2,0 на одну тисячу населення проти +1,1 у 2008 році.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ