Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік відпочинкові комплекси Львівщини прийняли понад 700 тисяч туристів

Протягом минулого року у готельних комплексах Львівщини зупинилось понад 715 тис туристів. З них 591,3 тис – у санаторіях, пансіонатах та базах відпочинку. У порівнянні з іншими роками кількість туристів збільшилась на 32%, зокрема, іноземних відвідувачів – на 35,4%. Про це повідомив начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Роман Теребенець, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"З кожним роком зацікавленість туристів до мінеральних та оздоровчих вод Львівщини зростає, - наголосив Роман Теребенець. - Лише минулого року на території нашої області оздоровилося 124 тисячі осіб. Здебільшого нашим санітарно-курортним закладам віддавали перевагу гості з Білорусії, Молдови та Азербайджану. А у готельних комплексах серед іноземців переважали поляки – 15 тисяч відвідувачів, турки – майже 7 тисяч осіб та німці – 6 тисяч туристів".

За словами начальника управління, іноземні туристи становили десяту частину приїжджих. Загалом у 2015 році туристичні підприємства Львівщини надали послуги іноземним відвідувачам із 34 країн світу.

Зазначимо, що всього на Львівщині діє 273 готелі, які мають змогу одночасно прийняти 18 тис гостей. Крім того, функціонує 38 санаторії, з яких 5 дитячих, 2 пансіонати з лікуванням, 4 пансіонати відпочинку та 9 баз відпочинку. Одночасно оздоровитися у цих закладах мають змогу 16 тис осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ