Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Товариство Червоного Хреста збиратиме кошти на боротьбу з туберкульозом

З 4 квітня до 4 травня товариство Червоного Хреста проводить всеукраїнський місячник. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції голова львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Володимир Мойсеєнко, такий місячник проводиться вже вп’яте, однак особливістю цьогорічного заходу є його спрямованість на боротьбу з туберкульозом.
«Гаслом місячника, який ми проводимо цього року є «Разом з Червоним Хрестом проти туберкульозу». Всі зібрані кошти будуть передаватися у протитуберкульозні заклади. Таким чином ми хочемо привернути увагу суспільства до проблеми туберкульозу та необхідності її вирішення. До цього заходу ми запрошуємо всіх небайдужих», - зазначив Володимир Мойсеєнко.
Червоний Хрест зібрані кошти планує спрямувати на розгортання мережі медико-соціальних центрів та кімнат здоров’я, створення нових благодійних їдалень, аптек, банків одягу, придбання продуктів харчування та предметів першої необхідності хворим та на інші потреби. До місячника може долучитися кожен. Скласти пожертву можна як грошима, так і продуктами чи речами.
Зазначимо, що під час минулорічного місячника Товариству вдалося зібрати 122 тисячі гривень.
До речі, у Львівській області працює 3 медико-соціальні центри Червоного Хреста та 7 медико-соціальних кімнат. До обласної патронажної служби входить 79 патронажних та більше 18 молодших сестер, котрі щоденно обслуговують по 6-8 потребуючих людей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ