Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Трагедія Польщі відкрила глибину задавнених проблем України і Росії, - огляд преси

Поки Віктор Янукович у США вибиває для Кабміну кредити, сам уряд рухається до пастки, влаштованої опозицією. Як стверджує газета «Нова», Юлія Тимошенко обрала найслабкіше місце влади – держбюджет-2010. Її план простий: зірвати проходження бюджету в парламенті, щоб заблокувати видачу кредиту МВФ. У будь-якому разі, пише видання, Кабмін «на шпагаті» – зручна мішень і засіб для набору електоральних балів. А ще на людей Миколи Азарова в парламенті чекають неприємності. Їм доведеться несолодко в бюджетному комітеті, який в основному складається з б’ютівців, - повідомляє Радіо «Свобода».


Визнання Катинської трагедії — великий крок для Росії. Проте чи буде він щирим, якщо поруч із визнанням злочинів у Москві вивішують портрети Сталіна, запитує газета «День». Видання наголошує, що трагедія Польщі відкрила глибину задавнених проблем України і Росії. Ще зовсім недавно важко було собі уявити, що у Луганську висітимуть портрети Леніна і Сталіна. Сьогодні це реальність. Журналісти вважають, що реакція українських чиновників на трагедію була незрозуміло стриманою. А багато високопосадовців, які тісно співпрацювали з польськими колегами, взагалі промовчали.

Майбутній вступний сезон знову обіцяє бути непередбачуваним. Як інформує тижневик «Ділова столиця», Міносвіти опублікувало нові правила вступу у виші, які, з одного боку, помітно знижують вимоги до вступників, а з іншого – відкривають викладачам додаткові можливості зараховувати «потрібних» абітурієнтів. Як і слід було очікувати, представники вишів лишилися задоволеними. Подробиці – в матеріалі «Дали підзаробити, або блатним і двієчникам відкрили доступ у виші».

Сьогодні в Україні не лише загальні й спеціалізовані суди, а й Конституційний Суд підвладні політичним уподобанням, стверджує дописувач газети «Голос України». Але тоді як загальні й спеціалізовані суди залежні перед владою через злиденне фінансування, то Конституційний Суд – через надмірне задоволення потреб суддів. Обласкані матеріальною увагою влади, вони через тлумачення Конституції потихеньку переписують Основний Закон поза волею законодавця, позбавивши парламент права тлумачення закону. На цьому наголошується в статті «Судова влада: потрібна принципово нова концепція реформування».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ