Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп не планує окрему зустріч із Путіним у В'єтнамі

Трамп не планує окрему зустріч із Путіним у В'єтнамі, - Німецька хвиля.

Факт зустрічі Трампа та Путіна ніколи не підтверджувався, заявила прес-секретарка Білого дому. Прес-секретар Путіна зауважив, що президенти матимуть удосталь можливостей поговорити на полях саміту, якщо захочуть.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 10 листопада, прибув до В'єтнаму, де він візьме участь у саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). При цьому, як повідомив Білий дім, американський президент не проводитиме окремої двосторонньої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, який теж бере участь у саміті.

"Стосовно зустрічі з Путіним: підтверджень ніколи не було, і зустріч не відбудеться у зв'язку із завантаженим розкладом обох сторін", - заявила журналістам прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс безпосередньо перед прибуттям Трампа до В'єтнаму.

У свою чергу, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що це питання все ще опрацьовується. Напередодні він повідомив журналістам, що точний час, місце і формат зустрічі узгоджуються. Він заявив, що ймовірність зустрічі президентів "висока" і "обговорюється варіант 10 числа", передає "Інтерфакс". Пєсков додав, що президенти в будь-якому випадку матимуть багато можливостей поговорити на полях саміту "в разі, якщо вважатимуть за необхідне".

За кілька годин після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що рішення про зустріч не було ухвалене. У свою чергу, помічник Путіна Юрій Ушаков 9 листопада констатував, що нині російсько-американські відносини "перебувають у провалі, в такому критичному становищі". Востаннє Трамп і Путін зустрічалися на саміті країн Великої двадцятки в липні цього року в Німеччині.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ