Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп розповів, як визнав анексію Голанських висот після "коротенького уроку історії"

Президент США Дональд Трамп розповів, що вкрай чутливе для країни рішення про визнання Голанських висот частиною Ізраїлю він приймав швидко, після "невеличкого уроку історії" від радників.

Про це він заявив у Лас-Вегасі, виступаючи на зібранні Республіканської єврейської коаліції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times of Israel.

Президент розповів, що спілкувався  телефоном зі своїм радником і зятем Джаредом Кушнером, послом Ізраїлю Давидом Фрідманом та радником Джейсоном Грінблаттом на сторонню тему, а потім раптово підняв питання Голанських висот.

"Я сказав: хлопці, зробіть мені послугу. Дайте мені коротенький курс історії. Тільки пошвидше. У мене є багато над чим працювати: Китай, Північна Корея. Давайте  швиденько" - пригадав Трамп деталі розмови.

Після цього йому надали відповідну інформацію.

"Я сказав: "Як ви дивитеся на те, що я визнаю все те, про що ми тут говоримо?", бо я згоден, вам це потрібно, вам треба висоти" - звернувся Трамп до ізраїльського посла, який дуже здивувався такому кроку.

"Гадаю, я можу зробити це просто зараз. Давайте щось підпишемо" - пригадав Трамп цю ж розмову.

"Ми приймаємо швидкі рішення і ми приймаємо хороші рішення" - заявив президент США натовпу під час виступу у Лас-Вегасі.

Вперше Дональд Трамп заявив про потребу визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами 21 березня, а відповідний указ було підписано під час візиту прем’єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху у Вашингтон 25 березня.

Голанські висоти, у минулому частина Сирії, були захоплені Ізраїлем в 1967 році в ході Шестиденної війни.

Анексія Голанських висот не визнана ні світовим співтовариством, ані Радою Безпеки ООН. США 52 роки дотримувалися політики невизнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ