Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамп виплатить $25 млн для врегулювання позову про шахрайство

Нью-йоркський бізнесмен і новообраний президент США Дональд Трамп погодився врегулювати три позови проти Університету Трампа, подані його колишніми студентами, повідомив генпрокурор Нью-Йорка Ерік Т. Шнайдерман, - BBC Україна.

Колишні студенти Університету Трампа подали позови проти новообраного президента із вимогою компенсації 35 тисяч доларів кожному.

Позивачі стверджують, що в навчальному закладі, який закрився у 2010 році, їх змусили заплатити десятки тисяч доларів за курси, на яких обіцяли розкрити "таємниці" успішного інвестування, проте цього так і не сталося. Загалом жертвами обману стали близько 6 тисяч людей.

За словами генпрокурора Нью-Йорка, врегулювати судові процеси запропонував сам пан Трамп - для цього він погодився виплатити 25 мільйонів доларів.

Три позови мали розглядатися у Каліфорнії і Нью-Йорку - перший розгляд мав початися у Сан-Дієґо вже 28 листопада, попри спроби юристів пана Трампа відкласти судове засідання.

Прокуратура вимагала від нього виплатити 40 мільйонів доларів. Під час своєї передвиборчої кампанії пан Трамп неодноразово заявляв, що не збирається врегульовувати позови проти себе, й наполягав, що виграє справу проти Університету Трампа.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ