Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп визначився з кандидатом на посаду глави ФБР

Президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про своє рішення призначити новим керівником Федерального бюро розслідувань Крістофера Рея. Про це повідомили в четвер у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я щасливий оголосити, що обрав Крістофера кандидатом на посаду директора ФБР", - заявив Трамп.

При цьому він відзначив позитивні риси Рея, проявлені ним під час служби у Департаменті юстиції, де він керував масштабними розслідуваннями випадків шахрайства, а також на напрямі боротьби з тероризмом.

"Він – бездоганно кваліфікований фахівець, і я знаю, що він знову служитиме своїй країні як невтомний охоронець закону", - зауважив Трамп.

Сам Крістофер Рей назвав "великою честю" повернення до Департаменту юстиції у ролі директора ФБР.

Для остаточного затвердження на посаді глави бюро новий кандидат має пройти слухання в профільному комітеті Сенату, після чого - бути хваленим на спільному голосуванні верхньої палати Конгресу США.

Як відомо, 9 травня президент США Дональд Трамп несподівано звільнив з посади директора ФБР Джеймса Комі, наголосивши, що той не впорався зі своїми обов'язками. Комі в той час очолював активні зусилля щодо розслідування зв'язків з російським урядом близького оточення нинішнього президента США.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ