Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп запевняє, що не йшов на поступки в розмові з Путіним

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запевняє, що обговорював із президентом Росії Володимиром Путіним вигідні для обох країн варіанти розвитку подій. Про це він написав у Twitter.

"Коли ви чуєте фальшиві новини, що негативно говорять про мою зустріч із президентом Путіним, і всі (заяви), що я поступився, пам'ятайте: я ні в чому не поступився, ми просто говорили про майбутні вигоди для обох країн", – зазначив президент США.

"Також ми поспілкувалися дуже добре, що є добра річ, крім як для корумпованих медіа", – додав американський лідер.

Раніше Трамп уже звинувачував у лицемірстві ЗМІ, які критикували його за м'якість під час зустрічі з президентом Російської Федерації у Гельсінкі.

Тоді Трамп не підтримав висновки американських спецслужб про те, що Росія втручалася у вибори в США 2016 року. Виступ Трампа розкритикували в США як демократи, так і республіканці.

Після цього директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якій наполіг на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії.

Наступного дня Трамп заявив, що його слова в Гельсінкі були обмовкою. Він визнав особисту відповідальність Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

Пізніше Трамп заявив, що може стати найгіршим ворогом Путіна "з усіх, які у нього коли-небудь були", якщо відносини між США і Росією не налагодяться.

Для продовження "успішного" діалогу Трамп запросив Путіна до Вашингтона.

За даними ЗМІ, Путін набито запропонував Трампу провести референдум у невизнаних "ЛНР" і "ДНР" про статус територій – і дав йому час обдумати цей план.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ