Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Трамп запевнив Зеленського, що військова підтримка України продовжиться

Президент США Дональд Трамп запевняє, що США продовжують військову підтримку України, але хоче, щоб інші країни теж давали Україні більше грошей.

Про це він заявив після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, відповідаючи на питання Укрінформу.

«Так, ми працюємо з Україною. І ми хочемо, щоб інші країни теж працювали. Коли я кажу «працювали», я маю на увазі гроші. Вони (інші країни - ред.) мають теж давати більше грошей. Ми дали багато грошей. Я дав вам протитанкові установки, в той час як президент Обама вам відправляв покривала та подушки. А я вам дав протитанкові установки. Багато людей не хотіли цього робити, але я це зробив», - розповів Трамп.

Американський Президент також висловив сподівання, що українському лідеру вдасться знайти спільну мову з президентом РФ Владіміром Путіним аби «вирішити ваші проблеми», і вірить, що «Путін хотів би щось зробити».

«Це було би грандіозне досягнення. І я знаю, що ви намагаєтеся це зробити», - підсумував він.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

24 вересня Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня, яка стала предметом останніх політичних загострень у США. Згодом він заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським, аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США від 25 липня, яка стала причиною політичного загострення у Сполучених Штатах останнім часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ