Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Трансмагістраль» не застосовуватиме силових методів, щоб повернути свою документацію

Силових дій по захопленню приміщень, які орендує на Чайковського, 33 управління «Трансмагістраль» не буде, консорціум добиватимемося свого права лише законним шляхом, через судові інстанції. Про це в коментарі «Гал-info» заявив віце-президент з економічних та правових питань консорціуму „Трансмагістраль” Богдан Нестерук.
«Ми не користуватимемося силовими методами захоплення наших офісів, в яких знаходиться проектно-кошторисна документація на будівництво ділянки автомагістралі Краківець-Львів-Броди, а виборюватимемо своє право доступу до нашого офісу через суд. Наша основна мета попасти в приміщення, провести інвентаризацію документації і опечатати офіси, допоки не буде вирішено конфлікту між «Форумом», ЛМР та ТзОВ «Олгрейн». Напряму до ТзОВ «Олгрейн», яке зараз володіє офісом, ми не звертатимося і не заходитимемо до приміщень без представників правоохоронних органів, або виконавчих служб, які могли б підтвердити та зафіксувати, стати свідками того, в якому стані ми знайдемо документацію. Ми на разі не знаємо навіть, що з нею сталося – чи її знищили, чи вивезли, чи вона там собі й далі лежить», – каже Нестерук.
За словами Нестерука, зараз консорціум «Трансмагістраль» готує документи щодо судових позовів в апеляційні інстанції, оскільки вважають не справедливим те, що їх «викинули» з їхнього офісу, без попереджень та узгоджень. Ще Нестерук повідомив про те, що консорціум вже написав заяву в МВС, а також крім преси, проіформував ОДА про ситуацію, що склалась. 
 
Нагадаємо, 2 листопада цього року будівлю на вулиці Чайковського, 33, яку комерційний банк „Форум” вважає своєю власністю, захопили озброєні працівнки Дніпропетровської охоронної фірми „Грифон-К”, пред‘явивши ухвалу Токмакського районного суду Запорізької області про вилучення споруди у банку „Форум” на користь ТзОВ „Олгрейн” (м. Київ). Як стверджує віце-президент з економічних та правових питань консорціуму „Трансмагістраль” Богдан Нестерук, у цій споруді консорціум „Трансмагістраль” орендував приміщення і там зберігається проектно-кошторисна документація на будівництво ділянки Краківець-Львів-Броди стратегічного напрямку Київ – Західний кордон вартістю понад 20 млн грн та документи, які підтверджують право на користування земельною ділянкою площею понад 1600 га, яка є власністю держави і знаходиться на балансі консорціуму. Втрата частини документації, каже він, затримка у виконанні робіт може призвести до зриву державної програми розбудови транспортних коридорів до проведення Євро-2012. Адже з минулої п’ятниці працівники консорціуму відрізані від своїх офісів бійцями фірми „Грифон-К”, а доступ до конфіденційної інформації отримали сторонні люди.
В діях осіб, які захопили будинок і документи консорціуму, „Трансмагістраль” вбачає ознаки рейдерства за класичною схемою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ