Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Треба посадити не Макаренка, а Стокгольмський арбітражний суд, – нардеп Олійник про справу «РосУкрЕнерго»

Колишній бютівець, позафракційний народний депутат Святослав Олійник не бачить нічого кримінального у відчуженні газу «РосУкрЕнерго». Тому, на його думку, екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко «сидить невідомо за що». Про це Олійник сказав в інтерв'ю «Українській правді».

«У газових договорах немає нічого кримінального, і Макаренко сидить невідомо за що», - сказав нардеп.

Він зазначив, що не має ніякого стосунку до Макаренко. «Але я знаю «залізне» правило для будь-якого юриста кримінальної сфери, будь-якого працівника прокуратури - коли інкримінують «зловживання службовим становищем», її обов'язкова ознака – «всупереч інтересам служби», що має на увазі заподіяння шкоди цій службі. А Макаренка як державний службовець розмитнив газ на користь України! Як цим можна завдати шкоди?» – дивується Олійник.

На зауваження, що збиток налічується санкціями Стокгольмського арбітражного суду, він сказав: «Санкції нарахували потім. Може, треба посадити Стокгольмський арбітражний суд, який заподіяв шкоду України? Макаренко своїми діями додав державі 11 мільярдів кубометрів газу. У його діях не може бути складу злочину. Це очевидно кожному практику з кримінального процесу. Зробивши дію, яке дало країні плюс, держслужбовець не може бути підсудним у такій справі».

Олійник впевнений, що «Макаренко буде рано чи пізно реабілітований, виправданий, а ті люди, які його переслідують, підуть до тюрми». «Там ще й підслідність порушена: справа повинна вести прокуратура, а не СБУ», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ