Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тренер новий, проблеми старі

У першому матчі другого кола регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України з баскетболу “Львівська політехніка-Галичина” під керівництвом нового головного тренера Валентина Вороніна на своєму майданчику поступилася “Черкаським мавпам” – 94:118.
 „Львівська політехніка-Галичина” – „Черкаські мавпи” – 94 :118 (20:31, 23:30, 23:19, 28:38). 26 грудня. Львів. Палац спорту „Будівельник”. 430 глядачів.
Судді: Сергій Защук, Сергій Ніколащенко, Олександр Закревський .
Комісар ФБУ: Ігор Пед’єв.
Львів: стартова п’ятірка – Хопкінс (14 очок), Булаїч (12), Сміляніч (20), Неухацький (12), Гальонкін (15); на заміну виходили – Жужа (7), Лемик (12), Штереб (2), Бєсков (0), Зелений (0).
Черкаси: стартова п’ятірка – Фесенко (15), Лєбєдєв (24), Казлаускас (13), Гуртовий (16), Джонсон (18); на заміну виходили – Буцький (6), Кеніел (17), Цьопич (3), Умбрашко (4), Валейко (2).
Поєдинком проти “Черкаських мавп” баскетболісти “Львівської політехніки-Галичини” розпочали друге коло регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України. При цьому звітний матч був першим для галичан під орудою нового головного тренера – добре знаного в Україні білоруського фахівця Валентина Вороніна.
На жаль, перший млинець для нового керманича “політехніків” виявився глевким. Та, напевне, іншого годі й було сподіватися. По-перше, за ті кілька днів, які Воронін провів з командою, він не те, що не міг щось змінити в діях своїх нових підопічних, а й навіть швидше за все ще не встиг їх всіх запам’ятати за іменами. А по-друге, надто серйозний опонент був у львів’ян в цьому матчі. Нині, на жаль, “Львівська політехніка-Галичина” та “Черкаські мавпи” – це суперники, як то кажуть, різних вагових категорій.
Лише в першій половині стартової чверті на майданчику точилася рівна боротьба. Щобільше, після ефектного слем-данку Гальонкіна наша команда навіть вийшла вперед – 11:9. Але саме після цього епізоду гості додали обертів і в подальшому повністю контролювали перебіг подій у матчі. Ще до першої малої перерви підопічні Андрія Подковирова забезпечили для себе доволі комфортний відрив у рахунку – 31:20. А на велику перерву “мавпи” пішли за 18-очкової переваги – 61:43.
Проте потрібно віддати належне і господарям – аби більш-менш гідно протидіяти черкащанам, вони робили все, що могли. Інша справа, що, на жаль, нині гравці “Львівської політехніки-Галичини” можуть не надто багато. Принаймні “Черкаські мавпи” їм не по зубах, це однозначно! Саме тому упродовж всього матчу, напевне, навіть найвідданіші фани львівської команди не сумнівалися в тому, що їхні улюбленці зазнають чергової, вже 12-ї в 13-ти матчах поразки.
Особливо доклалися до “побиття” львів’ян захисник Андрій Лєбєдєв та центрові Кирило Фесенко і темношкірий Артур Джонсон, які в сумі в доробок своєї команди принесли 57 очок. При цьому слід зазначити, що вони, як і решта підопічних Андрія Подковирова, діяли далеко не на межі своїх можливостей і в будь-який момент у разі необхідності напевне могли додати. На жаль, необхідність у цьому в звітному матчі так і не виникла...
Андрій Подковиров, головний тренер “Черкаських мавп”, зазначив: „Ми їхали до Львова дещо настороженими. Адже при зміні тренера в команді суперника завжди важко передбачити, чого від неї можна очікувати. До того ж, як показує практика, в такій ситуації гравці завжди намагаються проявити себе перед новим тренером з якнайкращої сторони. Саме тому перші хвилини ми придивлялися до гри львів’ян. Проте доволі швидко моїм хлопцям вдалося заволодіти ініціативою і практично до завершення матчу саме ми контролювали хід матчу”.
Валентин Воронін, головний тренер “Львівської політехніки-Галичина”, сказав: „Сучасний баскетбол вимагає агресивного захисту, а ми сьогодні дозволили супернику набрати аж 118 очок. Ось вам і відповідь на запитання, чому ми програли цей матч. Окрім гри в захисті, нам потрібно багато працювати над різкими проривами, які зазвичай приносять позитивний результат. Ну й звісно, моє першочергове завдання – сформувати в моїх нових підопічних бажання перемагати, без якого в баскетболі, як і в будь-якому іншому виді спорту, робити нічого. Головне, щоб хлопці забули про всі попередні поразки, адже психологічний фактор у сучасному спорті є дуже важливим”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ