Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Третій міжнародний архітектурний фестиваль "ВЕЖА" стартує вже 1 липня

Фото з минулорічних фестивалів
Фото з минулорічних фестивалів "Вежа"
Фото з минулорічних фестивалів
Фото з минулорічних фестивалів "Вежа"
Фото з минулорічних фестивалів
Фото з минулорічних фестивалів "Вежа"
1/3
Третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв “Вежа 3.0” цьогоріч у Львові відбудеться з 1 по 4 липня. Він матиме назву «Форма [НЕ] залежності» і буде присвячений 30-річчю Незалежності України. Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 1 липня у Всеукраїнський день архітектури.

“Цьогоріч програма фестивалю у нас дуже насичена. Вона охоплює все місто і навіть локації за його межами. Більшість подій у межах фестивалю відбудуться у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», але також будуть воркшопи, лекції, виставки та майстер-класи у Львівській політехніці, Академії мистецтв, музеї Андрея Шептицького при храмі свмч Климентія Шептицького, екскурсії архітектурними об’єктами та майстернями. Паралельно над своїми  інсталяціями працюватимуть митці у Свіржі”, - розповідає архітектор, член обласної спілки архітекторів та співорганізатор фестивалю Богдан Гой.

У Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» організують перегляд-презентація фільму-дослідження про пострадянську архітектуру «Вхід через балкон», зустріч із головним режисером фільму Романом Блажаном,  мультимедійний виставковий проєкт «Архітектура Незалежності» та виставка Мартена Дюплантьє (Париж) PRIX AMO, зйомки ТЕЛЕШОУ-дискусії: «Архітектор Незалежності», а також дискусія про нові архітектурні трансформації стародавнього Львова «Місто & Спадщина». 

У співпраці з Українським Католицьким Університетом, у музеї митрополита Андрея Шептицького, при храмі свмч Климентія Шептицького (Кривоноса, 1) відбудеться науково-практична конференція, присвячена 100-річчю від дати смерті українського архітектора Василя Нагірного.

Також учасники Фестивалю будуть міркувати про місце сучасних українських архітекторів у світовому масштабі. Серед кільканадцяти цікавих лекцій буде і розповідь про досвід роботи українців в одному з найвідоміших проєктних бюро Польщі – MEDUSA GROUP, а через телеміст учасників Фестивалю привітає архітектор українського походження світового масштабу Радослав Жук із Канади.

Запрошують львів’ян та гостей міста і на спортивно-архітектурні події. У межах Фестивалю проведуть забіг центральною частиною міста - «Архітектурна миля», - під час якого учасників будуть супроводжувати найкрасивіші пам’ятки архітектури старого Львова. А ще - футбольний турнір «Архітектори VS Забудовники».

Святкове завершення Фестивалю відбудеться у Замку у Свіржі, де на гостей чекає лекція спеціального гостя – відомого віденського архітектора, який став мером містечка Бережани на Тернопільщині – Ростислава Бортника. Також у замку в Свіржі відбудеться театральна вистава-феєрія «Вій» студентів ЛНУ ім. І. Франка (режисер Роман Валько) та оголошення команди-переможця конкурсу інсталяцій «Форма моєї Незалежності». Саме так - у паралельній програмі Фестивалю “Вежа 3.0” - конкурс архітектурно-мистецьких інсталяцій для молодих митців, архітекторів та дизайнерів на території Свірзького замку, де обрані учасники протягом п’яти днів будуть створювати артоб'єкт. Команда-переможець поїде у навчальну поїздку до Швейцарії.

Головним організатором фестивалю є Львівська спілка архітекторів України, а співорганізаторами - Національна спілка архітекторів України, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський коледж будівництва, архітектури та дизайну, Львівська академія мистецтв, Музей міста, Муніципальний мистецький центр, Український католицький університет, Французький інститут в Україні та інші мистецькі інституції Львова та Львівщини. Підтримують захід Львівська обласна державна адміністрація та Львівська міська рада.

Реєстрація на визначені події, квитки та програма на сайті фестивалю за посиланням.

Фестиваль відбудеться з 1 по 4 липня 2021 року

Урочисте відкриття Фестивалю 1 липня о 10:00 год, за адресою, м. Львів, вул. Підвальна, 4, "Порохова вежа".

Організатор фестивалю – Львівська спілка архітекторів (Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України).

Контактна особа для ЗМІ – 067 674 23 33 – Богдан Гой.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ